Elaborem al nostre propi trull, l’oli Ylla, es distingeix per la seva puresa.
Des de 1873 continuem utilitzant els mateixos gestos, la mateixa cura en la selecció de les olives d’origen, prenent-nos el temps necessari a la seva lenta elaboració.
Quan tradició i qualitat van de la mà.

L’olivera 

El cultiu de l’olivera i la producció d’oli es coneixia des de fa més de 2500 anys, segons fonts històriques. És difícil remuntar-se als orígens del cultiu de l’olivera. Les primeres mostres que a detectat l’arqueologia son de l’Edat de Bronze..
Al 600aC, durant la colonització grega, es va fundar les colonies gregues més occidentals de la mediterrànea. Empúries i Roses, situades a l’Alt Empordà. Si per una part durant el segle VI aC és quan a Grècia s’esten el cultiu de l’olivera i s’exporta l’oli, i es colonitzen Empuries i Roses, és lògic pensar que també es va exportar el cultiu de l’olivera a l’Alt Empordà, fet que ens corrobora l’arqueologia.
L’olivera és un arbre perenne amb la capacitat de viure i produir durant centenars d’anys. De tronc gruixut i escorça grisenca i estètica, les seves fulles son de color verd fosc per l’anvers i verd gris platejat pel revers.
La flor de l’olivera comença a florir a finals de Març i son de color blanc. El fruit de l’olivera és l’oliva..
L’olivera es considerat un arbre sagrat a moltes cultures, principalment en la mitologia grega i romana.. La deesa grega Atenea va crear l’olivera, a Europa l’olivera simbolitza la pau, entre els cristians es un arbre molt important, Jesus resava i va ser detingut al Mont de les Oliveres, a l’antic Egipte, momies com la de Tutankamon foren embolcallades amb branques d’olivera.